martes, 28 de octubre de 2008

Una Kronen

La cervesa és una de les begudes més populars a nivell mundial, existint diferents tipus i estils de fabricació que la fan diferir quant a color, sabor, aroma i contingut alcohòlic. Així, per exemple, se les pot dividir en cerveses d'alta fermentació (Au) i de baixa fermentació (Lager). Les Au es caracteritzen per tindre un alt percentatge d'alcohol i són molt aromàtiques, destacant entre elles la Stout (irlandesa) i l' o Weissbier (alemanya). D'altra banda, les Lager es distingixen perquè el seu sabor i aroma estan dominats pel llúpol i l'ordi maltat, destacant cinc varietats: Pilsner (la més difosa a Xile), Dortmund, Munic, Bock i Marzen, la majoria d'elles d'origen alemany.
El consum moderat d'alcohol té efectes beneficiosos per a l'organisme, ja que clínicament augmenta l'anomenat "colesterol bo" (o Lipoproteínas d'Alta Densitat (HDL)), que ajuden a eliminar el "colesterol roín", o Lipoproteínas de Baixa Densitat (LDL), les quals s'acumulen en els vasos sanguinis, produïxen ateromes o obstruccions, disminuint el lumen dels vasos sanguinis, i per consegüent, disminuïx el reg sanguini i l'oxigenació dels teixits.
La cervesa és una beguda natural, que no conté greixos i aporta vitamines, minerals i altres substàncies amb propietats funcionals, per la qual cosa el seu consum pot incloure's en qualsevol dieta equilibrada. A més, conté àcid fòlic, essencial per a previndre l'anèmia megaloblàstica, en la qual els glòbuls rojos creixen de grandària, però no maduren, per la qual cosa no són funcionals. A més, conté polifenoles, que són antioxidants naturals i participen potencialment en la protecció contra malalties cardiovasculars i en la reducció de l'envelliment de l'organisme.
El consum de cervesa aporta una important quantitat de fibra soluble, i pot complementar l'aportació de fibra d'altres aliments. Una altra gran característica és que és de fàcil digestió i estímul de la gana. La seua riquesa en extractes naturals la convertix en un bon aperitiu perquè estimula les papil·les gustatives i obri la gana. També és baixa en sodi, el que seria una varietat per a dietes d'hipertensos.
Què passa amb les calories? Les calories són unitats que expressen el contingut energètic dels aliments. Sí s'ingerixen més calories de què es gasten, l'excés es deposita com a greix. Cada persona té un gasto calòric diari que depén de 2 factors: El metabolisme individual i l'Activitat Física realitzada. Molts diuen que la cervesa engreixa, altres estudis diuen que no hi ha associació. Per a traure comptes, la cervesa conté poca sucre i res de greix, per tant, cada gram d'alcohol té 7 calories. Una cervesa conté 5 graus d'alcohol per cada 100 cc, la qual cosa equival a 35 calories per aportació alcohòlica. (considera que una llanda de coca-cola té 137 calories aprox.)
Així que tots a pendre cervesa, que és mes barat que qualsevol altra beguda i és mes saludable!!!!!!!!!!

No hay comentarios: